יוגה פורטל
שלחו להדפסה 
בחזרה לדף הבית
של פורטל היוגה.
אימון היוגה  /   אימון
התחדשות ע"פ האיור-וודה  |  עדנה דוידסון
מאמר על המפגש של היוגה עם האיור ודה והרפואה הסינית. הפעם עדנה כותבת על תהליך הניקוי האיור-ודי לעידוד התחדשות בתקופת האביב.

התחדשות ע"פ האיור-וודה

האביב פרץ לו בבת אחת ועמו התעוררות הטבע בכל הדרו. אנו עדים ללבלוב והתחלת פריחה, המלטות אצל בעלי החיים וכו'. התהליכים בעונה זו הם מהירים ועוצמתיים הן בטבע והן בנו – שכן גם אנו חלק מהטבע.

זה הזמן לניקוי עמוק של גופנו, ניקוי מרעלים שהצטברו שמעודד התחדשות (REJUVINATION ), ומוביל לזיכוך נפשי/רוחני. באיור-וודה יש תהליך שלם של ניקוי והתחדשות הנקרא "פנצ'ה קרמה" – בתרגום - 5 פעולות, שמומלץ לעשותו דווקא בעונות המעבר לקבלת תוצאות מירביות.

את התהליך המלא כדאי כמובן לעבור אצל מטפל איור-ודי מוסמך ומיומן שיתאים את הטיפול על פי הפרקריטי (המבנה הפסיכו- פיזי) האישית של כל אחד.

אך למי שרוצה לעשות ניקוי כללי יותר אמליץ כאן על תפריט אותו כדאי לאמץ לתקופה של 3-7 ימים. (ניתן להמשיך עד חודש וזאת גם עפ"י הרפואה הסינית).

הניקוי הוא עמוק מאד וכולל את ניקוי הכבד ומבוסס על מזונות מזינים, (מבחינת החלבונים כלולים כאן כל 9 חומצות האמינו החיוניות) אך קלים לעיכול כך שמרבית האנרגיה בגופנו פנוייה לתהליך הניקוי. התוצאות על פי נסיוני האישי מורגשות ברמה הפיזית והרוחנית כאחד.

 

והרי לכם התפריט:

ארוחת בוקר:

חליטה עם גינג'ר. במידה ורעבים מאד -  תפוח עץ אפוי.

ארוחות צהריים וערב:

תבשיל ירקות מאודים,בעיקר ירקות ירוקים (קישואים, עלי סלק, תרד וכדומה, )

וקיצ'רי – מג'אדרה הודית ( המתכון בהמשך )  .

 

מתכון  לקיצ'רי:

1 ספל מונג דל (עדשים מסוג מש)

1 ספל אורז בסמטי מלא     

חצי כפית פלפל גרוס

כפית זרעי כמון

3-4 גרגרי הל

מעט קינמון

רבע כפית זרעי חרדל

2 ס"מ זנגביל טרי

מלח

כוסברה

גיה (חמאה מטוהרת) או כף שמן בכבישה קרה.

 

אופן ההכנה: מחממים את הגיה או השמן בסיר בעל תחתית כבדה, וקולים בו את התבלינים מלבד המלח והכוסברה.

מוסיפים את העדשים (המונג דל) והאורז שנשטפו בקפידה ו- 8-7 ספלי מים.

מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים עד לאידוי הנוזלים. מורידים מהאש ומכסים במגבת ומחכים עוד 20 דקות.

מוסיפים את הכוסברה ומתבלים במלח לפי הטעם.                                      

 

זהו להפעם.

אשמח לתגובותיכם ולשאלותיכם.

 

 

 

לאתר של עדנה